By levente | 2022. 11. 04., p – 09:45

Galéria megtekintéséhez katt ide!

A szeptemberi csengetést követően ismét egy nagy kihívásnak kellett megfelelnünk, mert az intézmény tetőszerkezetének fejújítása még nem ért véget. 1Azóta szerencsére elkészült és szintén a Kiskőrösi Tankerületi Központ finanszírozásában egy tanteremben a padlózat felújítása is megtörtént. A kialakításra kerülő okostanterembe folyamatosan érkeznek az eszközök.

 

Iskolánk létszáma 24 fő első osztályos tanulóval gyarapodott.

2Az eddig működtetett szakköreink mellett a nyár elején újonnan alakult egy mazsorett csoport. Szabó Gabriella (Ella néni) tanítványai a Kelebia Grand Prix megnevezésű Nemzetközi Minősítő Táncversenyen mutatkoztak be nagy sikerrel.

 

 

5Szeptember második felében Judó oktatás indult. A foglalkozásokat Tanács Attila okleveles sportedző, a Bácsalmási Sprint Sportegyesület elnöke tartja heti rendszerességgel.

 

 

 

6Szeptember utolsó és október első hetében iskolánk minden osztálya a szülőkkel együtt közösségépítő programot szervezett, a délutánok nagyon jó hangulatban közös játékkal, főzéssel és beszélgetéssel teltek. Mindenki szabadtéri helyszínt választott. Voltak osztályok a piactéren, a kerékpáros pihenőnél, az erdőgazdaságnál, a cserkész parkban, sőt Öttömösön is.

20Október 5-én a Sánta Márta Művelődési ház és Könyvtár szervezésében a 4. osztályos tanulók író-olvasó találkozón vettek részt, melyen Bosnyák Viktória írónő mutatta be A sirály a király című művét.

 

 

 

 

Október 6-án az Aradi Vértanúk napján minden osztály osztályfőnöki óra keretében megemlékezett a hősökről és mécsest gyújtott az előtérben, majd délután a Diákönkormányzat képviselői részt vettek a kopjafánál tartott megemlékezésen és koszorúzáson.

 

21

 

Október 7-én az Idősek Világnapja alkalmából tartott falusi rendezvényen a 3. osztályosok versekkel és népi játékokkal köszöntötték az ott megjelent vendégeket.

22Október 18-án délután az iskola tanulóinak Honvédelmi napot tartottunk, külön az alsó és felső tagozatos tanulók részére. A program keretében a  KSZC Dékáni Árpád Technikum kadétjai tartottak önvédelmi és fegyver bemutatót. A gyerekek beöltözhettek védőfelszerelésbe és kipróbálhatták a lézerpuskával lövést, valamint az udvaron felállított akadálypályát, ami nagyon tetszett a tanulóknak. Ezek után az alsó tagozatosoknak Volford László főtörzszászlós tartott kutyás bemutatót, majd az osztályokban akadályversenyen vettek részt. A felső tagozatosok először szintén egy akadályversennyel kezdtek, majd a Kézilabdacsarnokban osztálybajnokságon mérték össze foci tudásukat. A délután zárásaként mindenki jóízűen fogyasztotta el az ajándékba kapott pizzát.