By levente | 2022. 04. 23., szo – 07:27

Kis falunk határában igen ritka „jelenséget” fedeztek fel régészek, tanáraink és a tanulók nagy örömére.  A tatárjárás idejére datálható erődítést, valamint zománcozott-aranyozott vereteket, az egykori templom harangjának darabjait és egy érmegyűjteményt is találtak a régészek.

A tanulók osztály szinten kerékpárokkal tettek látogatást, amit a régészek kiselőadása színesített.

A Kelebiai Községi Könyvtár és az Önkormányzat szervezésében éjszakai gyalogtúrán vehettek részt tanulóink. A kb 10 km-es távot közel 4 óra alatt teljesítették tanulóink és a felnőtt résztvevők.

 Iskolánk felsős tanulói (50 fő) kiegészülve 4. osztályosokkal, városnézéssel egybekötött korcsolyázáson vettek részt Szegeden. A programon a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Különösen jó volt, hogy a jégpályán rajtunk kívül senki nem tartózkodott. Korizás után a belvárosban kialakított hatalmas játszótéren töltöttünk el egy órát.

 Az iskola és a Gyermekeinkért Alapítvány ruhagyűjtési versenyt szervezett. A papírgyűjtéshez hasonlóan ezen a programon is nagyon lelkesen részt vettek a tanulók és a szülők. A rengeteg összegyűjtött ruhaneműt a Sulizsák nevű cég vásárolta fel. Az így kapott pénzösszeget iskola javára fordítjuk. Egészen pontosan 919 kg ruhaneműt sikerült összegyűjteni. A legaktívabb osztály a 4. volt, akik külön jutalmat kapnak.

A Pereputty Egyesület 2022. április 16-án hagyományőrző Húsvéti napot szervezett az érdeklődőknek.
Péter atya bevezette a jelenlévőket a Húsvét misztériumába és megáldotta a gyerekeket.
Majd Radics Sándor a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész nyitotta meg a rendezvényt.

Ezt követően a gyerekek megnézhették a Szabadkai Crystal Dance táncstúdió, valamint a Grimm-Busz Színház egy előadását. Ezek közben kézműves foglalkozás színesítette a délutánt. Az előadások után cukorkakereső verseny és tombolahúzás dobta föl az amúgy is fokozott hangulatot.

Locsolóvers-író versenyt is hirdettek, amit a 6. osztályosok nyertek meg. Ők anyagi támogatásban részesülnek, amit kirándulásra használhatnak fel.

Az egész napos rohanás után a szülők is kikapcsolódhattak az Aradi- Varga humorista páros fergeteges műsorára.
A rendezvény kiemelkedő fontossággal bírt a gyerekek húsvéti ünnepségre való felkészülésében.

 Iskolánk informatikai felszerelése ismét bővült. A már meglévő tableteink tárolásához egy töltőkkel ellátott tabletszekrényt kaptunk.