Február 22-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

1 hónap 1 hét ago
2023. február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

A hazai felsőoktatás sokszínűségét is megmutatta az Educatio szakkiállítás

2 hónap 1 hét ago
Közel 60.000 látogató vett részt a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, és kapott részletes választ a karriertervezéssel és a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos kérdéseire. Az eseményt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. a Hungexpón rendezte meg 2023. január 12–14. között.

Január 12-én nyit az Educatio kiállítás

2 hónap 2 hét ago
2023. január 12. és 14. között rendezi meg a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. A rendezvényt idén is hibrid formában tartják: személyesen a Hungexpón, valamint online is látogatható lesz. Az eseményen közel 150 kiállító várja a látogatókat.

Igazgatási szünet az Oktatási Hivatalban

3 hónap 2 hét ago
A Kormány 369/2022 (IX.29.) számú rendeletének megfelelően 2022. december 22-től 2023. január 6-ig az Oktatási Hivatalban is igazgatási szünet lesz: telefonos, személyes ügyfélszolgálat ebben az időszakban nem lesz; az elektronikusan, valamint a levélpostai küldeményként beérkező megkeresések feldolgozását a Hivatal 2023. január 9-én kezdi meg.

Sikeresen zárult a MaTalent7 tehetségazonosító mérés

3 hónap 2 hét ago
Külhoni diákok bevonásával sikeresen zárult az Oktatási Hivatal által koordinált MaTalent7 pályázat, melynek az országos matematikai tehetségazonosító mérésén 10.641 tanuló vett részt; a szomszédos országokból 749 diák jelentkezett. A projekt a mérés mellett a Tudásközpontok és a tehetséggondozó pedagógusok számára biztosított szakmai támogatást.
1 óra 43 perc ago
Oktatási hírek
[oktatas.hu]
Feliratkozás a következőre: Oktatási hírek hírcsatorna