Ezer pedagógus készült fel az allergiás gyermekek ellátására

4 nap 2 óra ago
Közel 1 000 pedagógus végezte el az Oktatási Hivatal (OH) és az Országos Mentőszolgálat „Elsősegélynyújtási ismeretek – A légutat veszélyeztető állapotok és az anaphylaxia" című képzését, és szerzett biztos tudást az allergiás gyermekek ellátásáról. A továbbképzést országszerte 21 helyszínen, október 2. és november 30. között szervezték meg.

November 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira

2 hét 5 nap ago
November 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira. Idén 535 középiskola írta elő az írásbelit a hozzá jelentkező tanulóknak. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján elérhetők e középiskolák adatai, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

Aktuális írásbeli érettségi feladatsorok

1 hónap 2 hét ago
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra – a reggel 8.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14.00 órakor.

Október 16-án kezdődnek az őszi érettségik

1 hónap 3 hét ago
2023. október 16-án a magyar nyelv és irodalom, a magyar mint idegen nyelv és a földrajz írásbelikkel kezdődnek a 2023/2024-es tanév őszi érettségi vizsgái. A vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik meg. A jelentkezési adatok alapján idén ősszel 193 intézményben várhatóan 20.524-en érettségiznek, a lebonyolításban 247 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Vezető szaktanácsadói pályázatok

1 hónap 3 hét ago
Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2023. november 7-ei határidővel pályázatot hirdetnek vezető szaktanácsadói feladatellátásra. További információk a POK-ok aloldalain olvashatók.

Az Oktatási Hivatal online eszközökkel segíti a pályaorientációt

2 hónap ago
A középiskolaválasztás időszakában kiemelten fontos, hogy az általános iskolás végzős tanulók képet alkossanak érdeklődési körükről, valamint erősségeikről, alapvető kompetenciáikról, és megismerjék a hozzájuk közel álló szakmai ágazati irányokat. Ebben támogatja őket az országos pályaorientációs mérés (OPM), amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg – idén szeptember 19. és október 11. között jogszabály szerint minden 8. évfolyamos – közel 80 000 – tanuló részvételével.
1 óra 22 perc ago
Oktatási hírek
[oktatas.hu]
Feliratkozás a következőre: Oktatási hírek hírcsatorna