Karbantartás április 12–15. között

4 hét ago
Előre tervezett informatikai karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai, rendszerei korlátozottan lesznek elérhetők 2024. április 12. 14:00 óra és április 15. 10:00 óra között.

Felsőoktatási felvételi: kezdődik az ügyintézési időszak az E-felvételiben

4 hét 1 nap ago
2024. július 10-ig a felsőoktatási felvételi ügyintézési felületén, az E-felvételiben az egyes funkciók ütemezetten válnak elérhetővé: a jelentkezői adatok és a jelentkezési helyek már szerkeszthetőek, április közepétől pedig a hiányzó dokumentumok pótlására is lehetőség lesz, majd az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet nézni az alkalmazásban.

Változások az érettségiben

1 hónap 2 hét ago
Változtak az érettségi vizsgák követelményei, 2024. január 1-je után kizárólag az új követelmények szerint lehet vizsgát tenni. A módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő, jelenleg hatályos részletes követelmények egyes vizsgatárgyak esetében új elemeket tartalmaznak, amelyek érinthetik a vizsgák szerkezetét vagy az elvárásokat.

Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

2 hónap 2 hét ago
2024. február 21-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

Friss információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban

2 hónap 3 hét ago
Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amelyben – az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően – a felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek. A tájékoztató hivatalos kiegészítése már elérhető a felvi.hu-n.
55 perc 47 másodperc ago
Oktatási hírek
[oktatas.hu]
Feliratkozás a következőre: Oktatási hírek hírcsatorna